Daisuke Kanamaru
Pianist

Biografie

Daisuke Kanamaru, 

afkomstig uit Japan en woonachtig in Amsterdam.
Daisuke Kanamaru kreeg zijn eerste pianolessen toen hij 11 jaar was. Toen hij 16 jaar was won hij 3 prijzen bij een national piano competitie en 1 jaar later 3 prijzen tijdens de pianocompetitie voor hogeschool studenten in Japan.

Daisuke heeft gestudeerd bij Professor Michael Krist in Wenen. Later heeft hij ook in Salzburg piano gestudeerd aan de Universiteit  “Mozarteum” bij professor Alfons Kontarsky en professor Karl-Heinz Kaemmerling. Tevens heeft hij later zijn Master Degree behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Professor Daniel Blumenthal en ook gestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam bij Matthijs Verschoor.

Daisuke heeft deelgenomen aan diverse zomercursussen  in Salzburg met Joseph Paratore, Bernd Gremser en Aquiles Delle-Vigne en aan diverse Academie concerten. Hij is finalist geweest bij het Preistraeger concert en tweede aan de Russische school in Freiburg. Daar is hij geselecteerd door Vitaly Margulis om concerten te geven in “Kaisersaal of Kaufhaus”, geproduceerd door de Deutsche Bank en in de Concertzaal van de Hoge School voor Muziek in Freiburg.

Tevens heeft hij nog cursussen gedaan bij Vitaly Samoshko, en een masterclass in het Mozarteum bij Nina Tichmann en Lee-Kum Sing in het koninklijk Conservatorium in Brussel.

Hij is summa cum laude geslaagd aan het Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam in de tweede fase piano studie met een unanieme hoge beoordeling door de jury. Daarna heeft hij nog gestudeerd bij de wereldberoemde Professor Aquiles Delle-Vigne in Virtuoso Program aan hetzelfde Hogeschool in Rotterdam. 

Verder concertactiviteiten in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Japan, in De Doelen in Rotterdam, Bethanië klooster, Muziekgebouw in Amsterdam, Kaufhaussaal in Freiburg, Wienersaal in Salzburg. Met het Rotterdam Ensemble onder leiding van Roberto Beltran.  

Sinds 2013 geeft Daisuke uitvoeringen met panfluitist Mariana Preda. Zij wonnen de eerste prijs bij Panflute solisten concours in Nederland. Ook concerten in diverse plaatsen in Nederland gegeven zoals het Muziekgebouw in Amsterdam tijdens het Uitmarkt festival.

Daisuke geeft zowel klassieke pianoconcerten als pianolessen aan huis. Indien u hierin geïnteresseerd  bent kunt u contact opnemen per email: pianodaidai@gmail.com.